Presentation

URL:    http://skitskolor.bloggplatsen.se
Registrerad:    2009-01-26 11:48
Senast inloggad:    2012-08-23 14:38
Bloggtitel:    SKITSKOLOR
Förnamn:   
Efternamn:    SKITSKOLOR
Län:    Stockholms län
Kommun:    Stockholm
Ort:    Farsta
Intressen:   

Läs bloggen om skitskolor man ska akta sig för på metrobloggen http://metrobloggen.se/skitskolor och rösta här sedan!


Att utbildningsväsendet aldrig brytt sig om att vara lagligt är inget nytt. Redan för snart 30 år sedan avlossade rektorn Bertil Norbelie, som ansvarig utredare i 1980 års abortkommitté, att..


Många inom skolan är dåliga på att läsa instruktioner av olika slag. Det är vanligt att avskärma sig från nya intryck. Denna självpåtagna rätt att ensidigt välja vad man vill ta del av är troligen unik i vårt arbetsliv (Fackläraren 16/1982).

Vi behöver inte bry oss om hur det går för er, vi får vår lön i alla fall, sa engelskläraren till sin klass på S:t Eriks gymnasium i Stockholm under hösten 2006 i ett uttryck av förrakt för de elever som behövde hennes stöd mer än andra elever. Vad hon menade var att hon behövde inte undervisa och hon behövde inte ge kunskapsprov och låta eleverna få visa sina kunskaper för att få ett rättvist betyg. Hon skulle få sin lön i alla fall. Klagomål till rektor hjälpte aldrig. Han fick också sin lön i alla fall.

Detta sades på en kommunal skola. Man kan tro att de privata friskolorna sköter sig bättre.

På Jensen gymnasium Norra skrev svenskläraren i sin elevs bokanalys under hösten 2008 att Bedömningen slutar här, efter två sidor för hon förstod aldrig att reglerna säger att hon måste bedöma allt material som eleven producerar. Hon satte VG för MVG-kriterierna stod på tredje sidan och hon fick också sin lön i alla fall. Klagomål till rektor hjälpte aldrig. Rektor fick också sin lön i alla fall.

Betygssättning är myndighetsutövning som raserar elevens framtid. En skola är aldrig bättre än sina chefer och lärare. Dagligen utsätts eleverna för myndighetsmissbruk och maktfullkomlighet. Det är dags att börja sätta betyg på lärarna och rektorerna som gör sina skolor till skitskolor och låta dom rasa ner i den avgrund där de hör hemma med sin självpåtagna rätt.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se