Senaste inläggen

Av SKITSKOLOR - 21 januari 2009 00:10


Matteläraren avgick, rektorn avgick efter kritik från elever och föräldrar om dålig undervisning men Jensen gymnasium Norra rättar inte sina fel i alla fall utan låter eleverna sitta emellan med dåliga betyg, istället för att ge eleverna en ärlig chans....och överklaga betyg får man inte!

ANNONS
Av SKITSKOLOR - 21 januari 2009 00:05

Jensen är glassigt på ytan men håller ifrån sig problemen precis som att de inte finns.

 

Flera lärare är unga och orutinerade, har plockats bland vänner och bekanta, klarar inte av att anpassa pedagogiken, är självsvåldiga och följer inte reglerna för korrekt betygsbedömning. Skolledningen vill diskutera bort problemen istället för att lösa dom enligt regelverkets regler men svågerpolitiken är graverande. En mattelärare och rektorn avgick efter klagomål från elever och föräldrar.


Undervisningen är ojämn, antingen slapp, så man inte klarar nationella provet i vissa ämnen eller överdrivet teoretisk och rörig på akademisk nivå utan verklighetsförankring i andra ämnen. Många stressande inlämningsuppgifter där svaren är svåra att finna med ett evigt letande på internet i dagar efter svar som inte finns samtidigt som kunskapsutbytet kan rymmas på en kvart A4-sida och bättre borde ha delats ut för enkel inläsning och prov istället. Berget som födde en råtta alltså. Ett gigantiskt arbete där frågan blir med "Jasså" besvarad. Lärarens undervisningsritualer ger arbetsgivaren ett sken av att läraren är duktig och ska ha högre lön medan eleverna får jobba skiten ur sig med väldigt lite kunskaper i utbyte. Proven stockar sig och kommer ojämnt och på en gång, så att det blir svårt att hinna med MVG i alla ämnen.


Halvdagsschemat innebär att dagen hackas sönder och ingenting blir gjort på den lediga halvan, för då är man så trött att egna studier inte orkas med. Hade varit bättre att sitta och lyssna på någon lektion istället.


Eleverna är ganska stökiga och de duktiga som vill ha studiero tröttnar snabbt på alla störande förortsungdomar som söker sig in till stan och Jensen för att det krävs så låga poäng att komma in där att dom tar in vem som helst och vad som helst. De elever som kommer in är ofta från gängbildningar i förorten och som känner varandra redan och blir en otrevlig grupp i klassen. På de andra Jensengymnasierna i Stockholm går det ännu sämre elever. När undervisningen sänks till deras nivå så blir den så dålig så att de duktiga inte lär sig någonting.


Restaurangmaten som man är tvungen att acceptera är inte näringsriktig utan full av härdade och omestrade industrifetter som som fyller ådrorna med dåligt kolesterol och senare hjärt- och kärlssjukdomar.

ANNONS
Av SKITSKOLOR - 21 januari 2009 00:00

Att utbildningsväsendet aldrig brytt sig om att vara lagligt är inget nytt. Redan för snart 30 år sedan avlossade rektorn Bertil Norbelie, som ansvarig utredare i 1980 års abortkommitté, att Många inom skolan är dåliga på att läsa instruktioner av olika slag. Det är vanligt att avskärma sig från nya intryck. Denna självpåtagna rätt att ensidigt välja vad man vill ta del av är troligen unik i vårt arbetsliv (Fackläraren 16/1982).


Vi behöver inte bry oss om hur det går för er, vi får vår lön i alla fall, sa engelskläraren till sin klass på S:t Eriks gymnasium i Stockholm under hösten 2006 i ett uttryck av förrakt för de elever som behövde hennes stöd mer än andra elever. Vad hon menade var att hon behövde inte undervisa och hon behövde inte ge kunskapsprov och låta eleverna få visa sina kunskaper för att få ett rättvist betyg. Hon skulle få sin lön i alla fall. Klagomål till rektor hjälpte aldrig. Han fick också sin lön i alla fall.


Detta sades på en kommunal skola. Man kan tro att de privata friskolorna sköter sig bättre.


På Jensen gymnasium Norra skrev svenskläraren i sin elevs bokanalys under hösten 2008 att Bedömningen slutar här, efter två sidor för hon förstod aldrig att reglerna säger att hon måste bedöma allt material som eleven producerar. Hon satte VG för MVG-kriterierna stod på tredje sidan och hon fick också sin lön i alla fall. Klagomål till rektor hjälpte aldrig. Rektor fick också sin lön i alla fall.


Mikael Elias rektor avbröt elevens kurserna efter att eleven kritiserat skolan för orättvisa examinationer, som stred mot elevens rättigheter.


Betygssättning är myndighetsutövning som raserar elevens framtid. En skola är aldrig bättre än sina chefer och lärare. Dagligen utsätts eleverna för myndighetsmissbruk och maktfullkomlighet. Det är dags att börja sätta betyg på lärarna och rektorerna som gör sina skolor till skitskolor och låta dom rasa ner i den avgrund där de hör hemma med sin självpåtagna rätt.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se