Direktlänk till inlägg 1 februari 2009

Varning för listor över gamla slutbetyg när du söker till gymnasiet

Av SKITSKOLOR - 1 februari 2009 22:11


Eleverna sviker friskolorna och söker till de kommunala skolorna istället. Årskullarna minskar! Intagningsbetygen sjunker mest på friskolorna!


Nu kommer det ut listor över gymnasiernas genomsnittliga slutbetyg 2008 och som rangordnar dem hur bra de påstås vara. Varning för att söka till gymnasiet efter dessa listor för de talar egentligen bara om hur duktiga elever var som sökte till gymnasiet för tre år sedan och ingenting om hur bra gymnasiet är idag.


Om du får högt grundskolebetyg till sommaren 2009 och söker till en friskola som hade högt slutbetyg 2008 så riskerar du idag att hamna i en klass med betydligt sämre klasskamrater än du själv med följd av att undervisningen sänks ner till den svagaste i klassen och du själv lär dig ingenting med dåligt gymnasiebetygbetyg för dig själv också. Dåliga klasskamrater har en otroligt nerdragande effekt med stökighet, sabotering av undervisningen och vantrivel för dig om du har ambitioner.


Listor över gymnasiernas slutbetyg är alltid oanvändbara att söka till gymnasiet på för alla gymnasier ger egentligen bara ett genomsnittligt slutbetyg som brukar vara lite sämre än det genomsnittliga grundskolebetyg som eleverna hade när de kom in på samma gymnasium tre år tidigare. Listorna säger alltså mer om elevernas tidigare grundskolebetyg än de säger om kvaliten på gymnasiet.


Just året 2005 ville eleverna hellre gå på friskola än kommunal skola så att det krävdes ganska höga grundskolebetyg för att komma in på friskola jämfört de kommunala skolorna. Både före och efter 2005 var de kommunala skolorna populärare. Endast 2008 kan alltså vissa friskolor visa lite högre slutbetyg än andra år. Jensen är t ex en sådan skola. Efter 2005 vände trenden och friskolorna fick ta emot allt sämre elever igen.Om du har bra grundskolebetyg och söker till t ex Jensen hösten 2009 så riskerar du alltså att hamna bland betydligt sämre elever än du själv med följd att ditt gymnasiebetyg dras ner.


Lika barn leka bäst! Hur ska du då rangordna skolorna i din gymnasieansökan, för att komma in bland elever som är lika duktiga som du, så att du får bäst stimulans? Ett tips är att i stället titta i listorna över elevernas genomsnittliga grundskolebetyg efter första resrvintagningen eller slutintagningen 2008 för de gymnasieskolor du är intresserad av. Då får du en uppfattning om eleverna idag som söker till de gymnasieskolor du är intresserad av. Gör en preliminär rangordning i din gymnasieansökan efter dessa siffror över medianbetyg från grundskolan 2008. Sök och rangordna fler skolor än du tror dig behöva söka till för att ha flera alternativ. Så småningom kommer du att kunna se årets medianbetyg på dina medsökande i din ansökan och korrigera din rangordning efter årets siffror. Då är det bra att ha många alternativ att välja bland. På så sätt kommer du in på en gymnasieskola som har klasskamrater som ligger så nära din egen kunskapsnivå som möjligt. Det brukar ge bäst trivsel, den trevligaste undervisningen och bästa möjliga betyg också!


En del skitskolor kommer att få det besvärligt!

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av SKITSKOLOR - 3 mars 2009 22:49

Med en igenkännande suck tänker vi att intet är nytt under solen. En riktig skitskola känns alltid igen på lukten av entreprenörens psykopatiska vansinne! Är det inte så att man känner igen sig än idag! Vi tackar för den här fullträffen från en ga...

Av SKITSKOLOR - 28 februari 2009 19:45

Läs om dåliga skolor som Jensen gymnasium på metrobloggen SKITSKOLOR på http://www.metrobloggen.se/skitskolor ...

Av SKITSKOLOR - 28 februari 2009 19:18

  Jensen är den skola som satsar mest av skattebetalarnas skolpeng på vilseledande reklam och marknadsföring som skönmålar verksamheten, närmare en miljon på ett år.   Stockholms stad ger sedan sin kvalitetsutmärkelse till den som kan självförhärlig...

Av SKITSKOLOR - 23 februari 2009 19:36

  Ingen i klassen fick högre än VG på nationella provet i Matematik A, inte ens de som tidigare haft MVG sedan åttan, enligt skoledaren.   Jensen lovar guld och gröna skogar i sin orala och bedrägliga marknadsföring men när löftena inte hålls tar sko...

Av SKITSKOLOR - 2 februari 2009 20:27

  Under hösten 2008 fick Jensen Norra bokstavligt talat en folkstorm på sig från elever och föräldrar som var missnöjda med den dåliga undervisningen och kaoset i examinationerna.   Här presenteras de senaste inläggen i denna folkstorm som fick matte...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se